Skip to main content Skip to footer

Menukaart

Culinair genieten, in een klassieke omgeving

Menukaart Navigatie

    Specials

    Chefsmenu

    Verrassing van de Chef

    3 gangenmenu €42,50

    3 gangenmenu plus wijn-arrangement €66,50

    4 gangenmenu €52,50

    4 gangenmenu plus wijn-arrangement € 84,50

    5 gangenmenu €62,50

    5 gangenmenu plus wijn-arrangement € 102,50

    6 gangenmenu €72,50

    6 gangenmenu plus wijn-arrangement € 120,50

    7 gangenmenu €79,50

    7 gangenmenu plus wijn-arrangement € 135,50

    Dutchcuisine

    Volledig veganistisch menu

    Gestoofde rettich in soja met kombu €14,00

    Gecombineerd met honingtomaat, pijnboompitten en gel van gerookte tomaat

    Gepofte rode biet €14,00

    Met gemarineerde shitake en saus van kokos en limoen

    Risotto van parelgort €14,00

    Geserveerd met Garam Masala, gerookte wortel en een saus van amandelmelk en prei

    Groene asperges van de houtskooloven €22,00

    Met een crème van pastinaak, aardappelkaantjes en zoet zure beukenzwam

    Brownie €13,00

    Met kokossorbet en karamelsaus

    Volledig menu €59,00

    De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.

    Diner

    Voorgerechten

    Terrine van BBQ wortel * €16,00

    Omwikkeld met zeewier, gecombineerd met gesuikerde walnoot en een saus van karnemelk en groene kruiden

    Gerookte paling €16,00

    Geserveerd met een mousse van prei en een saus van ui en prei

    Rouleau van parelhoen en shitake €16,00

    Met een compote van pompoen en aardpeer

    Carpaccio van de Damster zuivelkoe €16,00

    Gecombineerd met kaas van de Damster zuivelboerderij, truffelmayonaise en geroosterde tuinbonen

    * Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

    Soepen

    Lichtgebonden vissoep €10,00

    Met paling op toast

    Mosterdsoep * €9,00

    Gevuld met bieslookroom

    * Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

    Hoofdgerechten

    Vegetarisch

    Ravoli gevuld met spinazie en ricotta * €22,00

    Geserveerd met een saus van salie en gerookte boter

    In zoutkorst gegaarde knolselderij * €22,00

    Met een crème van zoete aardappel, geroosterde noten en geraspte truffelkaas van de Damster vlees- en zuivelboerderij

    * Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

    Hoofdgerechten

    Vis

    Rode mulfilet €24,00

    Gecombineerd met een groene kool en een saus van langoustine

    Harderfilet €24,00

    Met een antiboise van tomaat, prei en sjalot afgetopt met een olie van prei en knoflook

    Vis van de afslag €24,00

    Dagverse vis

    Hoofdgerechten

    Vlees

    Kalfssukade €25,00

    Gegratineerd met groene kruiden van PUUR groenten in combinatie met een saus van kruidnagel

    Kemperlandhoen van de Eikemaheert €23,00

    Gevuld met spinazie en truffel samen met een romige saus van shitake

    Langzaam gegaard biologisch buikspek €23,00

    Afgelakt met soja en knoflook, gecombineerd met gedroogde korenbloemen uit eigen tuin, een crème van bloemkool en saffraan

    Nagerechten

    Gekarameliseerde pompoen €13,00

    Met een toffee van pompoen, gel van gember, pompoenpitten, schuim van duindoorn en ijs van pompoen

    Hangop van de Damster zuivelboerderij €13,00

    Met roodfruit, meringue van citrus en ijs van honing en gember

    Tarte tartin van appels van de Eikemaheert €13,00

    Met schuim van vanille en kaneel, gecombineerd met vanile-ijs

    Grand dessert €26,00

    Nagerecht voor 2 personen

    De kazen van de Damster zuivelboerderij €16,00

    Met huisgemaakte brioche, gerookte amandelen en boter van de Damster boerenzuivelboerderij uit Appingedam

    Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van Maalwerk koffie uit Delfzijl. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.

    Lunch

    Lunch specials

    12 uurtje ‘de Basiliek’ €14,00

    Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.

    Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

    Maaltijdsalade €13,50

    Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, of huisgemaakte hummus

    Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

    Saté de Basiliek €21,50

    Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade

    Runderstoof €21,50

    Met boerenfriet en salade

    Vis van de dag €21,50

    Met boerenfriet en salade

    Chefsmenu €42,50

    3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht)

    Chefsmenu 2 €52,50

    4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht)

    Warme Broodjes

    Kipsaté €13,50

    Met pindamayonaise en krokante uitjes

    Gegratineerde brie €13,50

    Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui

    Soepen

    Tomatensoep €7,00

    Met kruidenolie

    Mosterdsoep €7,00

    Met spekjes en bosui

    Overige

    Voor bij de borrel

    Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen) €25,00

    Diverse lokale worsten en hammen, kazen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels

    Bourgondische bitterballen €7,00

    6 stuks

    Voor bij de koffie

    Huisgemaakte appeltaart €5,00

    Huisgemaakte cheesecake €5,00

    Voor de kleine gasten

    Broodje ham of kaas €5,00

    Bordje frites €7,00

    Met frikandel, kroket of kipnuggets

    Kindertosti €5,50

    Ham en kaas

    Pannenkoek €5,50

    Met stroop en poedersuiker

    IJskaart

    Coupe de Basiliek €7,50

    3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom

    Kindersorbet €5,00

    2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom

    Al een keuze kunnen maken?

    Reserveer dan nu alvast een plekje!

     

    Beleef de culinaire veelzijdigheid van Restaurant de Basiliek.