Specials
Chefsmenu
Verrassing van de Chef
3 gangenmenu €42,50
3 gangenmenu plus wijn-arrangement €66,50
4 gangenmenu €52,50
4 gangenmenu plus wijn-arrangement € 84,50
5 gangenmenu €62,50
5 gangenmenu plus wijn-arrangement € 102,50
6 gangenmenu €72,50
6 gangenmenu plus wijn-arrangement € 120,50
7 gangenmenu €79,50
7 gangenmenu plus wijn-arrangement € 135,50
Dutchcuisine
Volledig veganistisch menu
Gestoofde rettich in soja met kombu €14,00
Gecombineerd met honingtomaat, pijnboompitten en gel van gerookte tomaat
Gepofte rode biet €14,00
Met gemarineerde shitake en saus van kokos en limoen
Risotto van parelgort €14,00
Geserveerd met Garam Masala, gerookte wortel en een saus van amandelmelk en prei
Groene asperges van de houtskooloven €22,00
Met een crème van pastinaak, aardappelkaantjes en zoet zure beukenzwam
Brownie €13,00
Met kokossorbet en karamelsaus
Volledig menu €59,00
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.
Diner
Voorgerechten
Terrine van BBQ wortel * €16,00
Omwikkeld met zeewier, gecombineerd met gesuikerde walnoot en een saus van karnemelk en groene kruiden
Gerookte paling €16,00
Geserveerd met een mousse van prei en een saus van ui en prei
Rouleau van parelhoen en shitake €16,00
Met een compote van pompoen en aardpeer
Carpaccio van de Damster zuivelkoe €16,00
Gecombineerd met kaas van de Damster zuivelboerderij, truffelmayonaise en geroosterde tuinbonen
* Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.
Soepen
Lichtgebonden vissoep €10,00
Met paling op toast
Mosterdsoep * €9,00
Gevuld met bieslookroom
* Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.
Hoofdgerechten
Vegetarisch
Ravoli gevuld met spinazie en ricotta * €22,00
Geserveerd met een saus van salie en gerookte boter
In zoutkorst gegaarde knolselderij * €22,00
Met een crème van zoete aardappel, geroosterde noten en geraspte truffelkaas van de Damster vlees- en zuivelboerderij
* Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.
Hoofdgerechten
Vis
Rode mulfilet €24,00
Gecombineerd met een groene kool en een saus van langoustine
Harderfilet €24,00
Met een antiboise van tomaat, prei en sjalot afgetopt met een olie van prei en knoflook
Vis van de afslag €24,00
Dagverse vis
Hoofdgerechten
Vlees
Kalfssukade €25,00
Gegratineerd met groene kruiden van PUUR groenten in combinatie met een saus van kruidnagel
Kemperlandhoen van de Eikemaheert €23,00
Gevuld met spinazie en truffel samen met een romige saus van shitake
Langzaam gegaard biologisch buikspek €23,00
Afgelakt met soja en knoflook, gecombineerd met gedroogde korenbloemen uit eigen tuin, een crème van bloemkool en saffraan
Nagerechten
Gekarameliseerde pompoen €13,00
Met een toffee van pompoen, gel van gember, pompoenpitten, schuim van duindoorn en ijs van pompoen
Hangop van de Damster zuivelboerderij €13,00
Met roodfruit, meringue van citrus en ijs van honing en gember
Tarte tartin van appels van de Eikemaheert €13,00
Met schuim van vanille en kaneel, gecombineerd met vanile-ijs
Grand dessert €26,00
Nagerecht voor 2 personen
De kazen van de Damster zuivelboerderij €16,00
Met huisgemaakte brioche, gerookte amandelen en boter van de Damster boerenzuivelboerderij uit Appingedam
Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van Maalwerk koffie uit Delfzijl. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.
Lunch
Lunch specials
12 uurtje ‘de Basiliek’ €14,00
Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
Maaltijdsalade €13,50
Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, of huisgemaakte hummus
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
Saté de Basiliek €21,50
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
Runderstoof €21,50
Met boerenfriet en salade
Vis van de dag €21,50
Met boerenfriet en salade
Chefsmenu €42,50
3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht)
Chefsmenu 2 €52,50
4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht)
Warme Broodjes
Kipsaté €13,50
Met pindamayonaise en krokante uitjes
Gegratineerde brie €13,50
Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui
Soepen
Tomatensoep €7,00
Met kruidenolie
Mosterdsoep €7,00
Met spekjes en bosui
Overige
Voor bij de borrel
Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen) €25,00
Diverse lokale worsten en hammen, kazen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels
Bourgondische bitterballen €7,00
6 stuks
Voor bij de koffie
Huisgemaakte appeltaart €5,00
Huisgemaakte cheesecake €5,00
Voor de kleine gasten
Broodje ham of kaas €5,00
Bordje frites €7,00
Met frikandel, kroket of kipnuggets
Kindertosti €5,50
Ham en kaas
Pannenkoek €5,50
Met stroop en poedersuiker
IJskaart
Coupe de Basiliek €7,50
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom
Kindersorbet €5,00
2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom
Al een keuze kunnen maken?
Reserveer dan nu alvast een plekje!
Beleef de culinaire veelzijdigheid van Restaurant de Basiliek.